Gizli Kalp Problemleri Ani Ölümlere Yol Açabiliyor

Gizli Kalp Problemleri Ölüme Neden Olabilir

Kalbinizi tanıyarak spor yapın

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Arı, halı sahalarda artan ölümlerin arkasında gizli kalp problemlerinin olabileceğini belirtti. Genç yaşta kalp krizi sebebiyle gerçekleşen ani ölümlerin nedenleri ve kalp sağlığını korumanın önemi hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Arı, halı sahalarda son zamanlarda artan ani ölümlere dikkat çekerek, düzenli egzersiz yapmayan kişilerin yüksek efor gerektiren spor aktiviteleri sırasında risk altında olduklarını vurguladı. Koroner arter problemleri olan veya soğuk hava koşullarında spor yapan kişilerde kalp krizi riskinin arttığını belirtti ve kalp sağlığına önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Ailesinde genç yaşta ölüm vakası olan bireylerin de ani ölümlerle karşı karşıya kalabileceğini dile getiren Arı, genetik faktörlerin kalp sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyledi. Bu sebeple ailesinde kalp rahatsızlığı öyküsü olan kişilerin düzenli kontrollerini yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Kalp sağlığını korumanın önemli yollarından birinin haftanın 4-5 günü minimum yarım saat tempolu yürüyüş yapmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Arı, gereksiz enerji içecekleri ve protein tozları gibi maddelerin kullanımından kaçınılması gerektiğini belirtti. Yüksek tempolu spor yapmak isteyenlerin mutlaka bir uzman gözetiminde olmaları gerektiğini ifade etti.

Düzenli bir yaşam tarzının kalp sağlığı için önemli olduğunu vurgulayan Arı, sigaranın bırakılması, düzenli uyku düzeni, düzenli egzersiz yapılması, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılmasının önemini vurguladı. Ailede kalp hastalığı gibi risk faktörleri bulunan kişilerin düzenli doktor kontrollerini ihmal etmemeleri gerektiğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Diş eti çekiliyorsa kemik de eriyordur! Uzmanı açıkladı: Nedeni diş taşı

Diş eti çekilmesinin, diş köklerinin açığa çıkmasına ve dişlerin sallanmasına neden olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, diş eti çekilmesinin nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

İşte bazı insanların zehirlenip bazılarının zehirlenmemesinin nedeni…

Gıda zehirlenmeleri, her yıl binlerce kişiyi etkileyen yaygın bir sağlık sorunu. Ancak ilginç bir şekilde, aynı ortamda bulunan bazı insanlar bu durumu yaşarken, bazıları ise hiç etkilenmiyor. Peki, bu farkı yaratan faktörler neler?

Sıklıkla teşhis edilemiyor, yanlış anlaşılıyor… Göründüğünden çok daha yaygın

Fonksiyonel nörolojik bozukluk (FND), ciddi nörolojik semptomlara yol açmasına rağmen sıklıkla teşhis edilemeyen ve yanlış anlaşılan bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Hareket kaybı, konuşma güçlüğü, yürüme zorluğu gibi belirtilerle kendini gösteren bu durum, bazen yanlışlıkla psikolojik bir sorun olarak değerlendirilerek hastaların ciddiye alınmamasına neden olabiliyor.

Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor

Çevresel alerjilerden muzdarip olanlar için ilkbahar ve sonbahar gibi ara mevsimler güzel olduğu kadar zordur. Polen gibi alerjenler bu dönemleri çekilmez hale getirebilir. Alerji hastaları, hapşırma, burun akıntısı ve göz kaşıntısı gibi belirtilerden kaçınmak için genellikle evlerine sığınır. Ancak evinizde bu bitkiler bulunuyorsa, alerjiye yakalanmanız an meselesi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir