Erzincan’da Yayla Muzunun Fiyatı 100 ila 300 TL Arasında

Erzincan’da Yayla Muzunun Destesi 100 ila 300 TL Arasında Satılıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek rakımlı yaylalarında yetişen ve halk arasında ışgın veya uçkun olarak bilinen yayla muzu, Erzincan‘da satışa sunuldu.

Sıcaklıkların yükselmesiyle 1000 – 3000 metre rakımda doğal olarak yetişen yayla muzu, Erzincan‘da 100 ila 300 TL arasında alıcı buluyor. Erzincan merkezine getirilen uçkunlar, seyyar satıcılar tarafından vatandaşlara sunulurken, yoğun ilgi görüyor.

Atlanta Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda kanser hastalığının yeni bir ilacı olarak değerlendirilen ışkının ünü, Amerika’da bile duyulmuş durumda. Yöre halkı tarafından kanser başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ışkın otunun boyu 40 ila 150 santim arasında değişkenlik gösteriyor.

Yüksek miktarda C vitamini içeren ışkın, ayrıca A, B1, B2, E ve K vitaminleri açısından zengindir ve taze olarak tüketildiğinde mide bulantısı ve hazımsızlığa iyi gelir. Grip ve ateşli hastalıklara karşı da tedavi edici etkisi olduğuna inanılır.

“Tedavi Amacıyla Kullanılmaya Başlandı”

Yaklaşık 15-20 yıldır yüksek dağlardan ışkın toplayarak satış yapan seyyar satıcı İsa Kurt, şu anda destesini 100 ila 300 TL arasında satışa sunduklarını belirtiyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, ışkının kanser ve diğer hastalıklara iyi geldiğini ortaya koyduğunda talebin arttığını vurguluyor. İsa Kurt, müşterilerin batı illerine götürmek için ışkın aldıklarını, bazılarının ise tedavi amaçlı kullandığını ifade ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte daha fazla ürün getireceklerini ve özellikle ışkın köküne olan talebin arttığını belirtiyor. Fiyatın zamanla daha uygun hale geleceğini de ekliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET AKBUĞA – Yerel

Related Posts

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin! Virüsün vücuda geçişini hızlandırabilirsiniz!

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik’in İhraç Kararına Kınama Geldi

Dünya Tabipleri Birliği, demokratik haklarını kullanmaları gerekçe gösterilerek kamu görevlerinden ihraç edilen Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik için 5 Haziran 2025 günü bir destek mesajı yayımladı, hekimleri susturmanın ifade özgürlüğünü ve çalışma hakkını ihlal ettiğine dikkat çekti.

Sırplar bu semptomu hissettikleri anda topluca sarımsağa sarılıyor: Büyük bir hata!

KBB Uzmanı Dr. Galina Joković, soğuk algınlığı gibi viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının kulak enfeksiyonuna yol açabileceğini belirterek, “Viral enfeksiyon burundaki bakteri dengesini bozarak östaki borusu üzerinden kulak iltihabına zemin hazırlar” dedi ve bu durumlarda sarımsak kullanılmamasına dikkat çekti.