ChatGPT alışverişe açılıyor: OpenAI, ChatGPT’ye alışveriş özelliği ekledi

OpenAI, ChatGPT ile Alışveriş Deneyimini Güncelliyor!

Yapay zeka alanındaki öncü şirket OpenAI, ChatGPT üzerinden alışveriş yapma imkanı sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılar artık arama sorgularıyla ürün satın alma işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Hem hesap açan hem de açmayan tüm kullanıcılar, bu özellikten faydalanabilecekler. Ancak, ödemeler direkt ChatGPT üzerinden değil, satıcının web sitesine yapılan yönlendirmeler ile tamamlanacak.

OpenAI’da ChatGPT arama ürün lideri olan Adam Fry, kullanıcı deneyiminin güncellenmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, kullanıcıların hangi ürünleri satın alacaklarına karar vermelerine yardımcı olacaklarını belirtti. ChatGPT’nin sunduğu ürün tavsiyeleri, kullanıcının tercihlerini ve web sitesinden alınan ürün incelemelerini göz önünde bulunduruyor.

ChatGPT üzerinde alışveriş yapma deneyimi, Google Alışveriş’e oldukça benzer bir şekilde çalışıyor. Beğenilen bir ürün resmine tıklandığında, çeşitli perakendecilerin seçenekleriyle birlikte alım işlemi tamamlanabilecek. Ancak, Google’dan farklı olarak, OpenAI aramalarında organik sonuçlar gösteriyor ve sponsorlu içeriklere yer vermiyor.

ChatGPT’nin öne çıkardığı ürünler, kullanıcıların tercihlerine göre kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için algoritmalardan ziyade diyalog ve kullanıcı tercihlerini dikkate alıyor. Ayrıca, WIRED gibi editöryal kaynakların yanı sıra Reddit gibi çevrimiçi platformlardan da incelemeleri değerlendiriyor.

OpenAI, ChatGPT ile alışveriş deneyimini geliştirerek 2029 yılına kadar 125 milyar dolar gelir hedefliyor. Şirketin bu hedefe ulaşmak için kullanıcı deneyimine odaklandığı ve sürekli olarak yenilikler getirerek alışveriş deneyimini geliştirmeye devam edeceği belirtiliyor.

OpenAI’ın yapay zeka destekli alışveriş deneyimi, şirketin önceki girişimleri arasında yer alıyor. Diğer yapay zeka şirketlerinin benzer özellikleri geliştirmesiyle rekabet giderek artarken, OpenAI kullanıcıların daha kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi yaşamasını hedefliyor.

Related Posts

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell Superonline, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından açılan “BOTAŞ Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafların Kiraya Verilmesi” ihalesini almaya hak kazandı.

WhatsApp’tan gelen o mesajlara sakın tıklamayın: Bilişim uzmanından kritik uyarı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, vatandaşların elektronik posta (e-posta) veya WhatsApp üzerinden kendilerine ulaşan hatırlatma veya reklam linklerine doğrudan gitmek yerine, kendi internet tarayıcılarını kullanmalarının daha doğru olacağını bildirdi.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.