Ulusal Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi Kuzey Kıbrıs’ta Gerçekleşti

Ulusal Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi Kuzey Kıbrıs’ta Yapıldı

Ulusal Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi, 10-12 Nisan tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşti. Kongreye toplam 256 katılım oldu ve bunların 217’si sağlık uzmanlarından oluşmaktaydı. Organizasyon boyunca 21 oturum ve çeşitli paneller düzenlendi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Kemik İliği Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Göker, önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Hakan Göker, Türkiye’nin önde gelen kurumlarından biri olan Kemik İliği Nakli Derneği hakkında şunları söyledi: “2015 yılında hematoloji alanında uzman isimler tarafından kurulan derneğimiz, sektörde öncü bir konuma gelmiştir. Genç hematologlara eğitim fırsatları sunmanın yanı sıra, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel makaleler yayınlama imkanı da sağlamaktayız. Ayrıca, uluslararası konferanslara katılarak sektördeki yenilikleri Türk hematologlarına aktarmak da temel hedeflerimiz arasındadır.”

Dernek, sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem vermektedir. Prof. Dr. Hakan Göker, özellikle TEMA bağışları ve fotoğraf yarışmaları gibi etkinliklerle doğaya ve çevreye katkı sağladıklarını belirtti.

Kök hücre naklinin hangi hastalıklar için kullanılabileceği hakkında da konuşan Prof. Dr. Hakan Göker, birçok kan kanseri türü ve kansızlık yapan hastalıkların tedavisinde bu yöntemin etkili olduğunu vurguladı. Ayrıca, derneğin düzenlediği Car-T tedavileri konusunda da dünyanın önde gelen uzmanlarını ağırladığını ve bu alanda önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirtti.

Kongrenin bir parçası olarak, Güney Kore Kan ve Kemik İliği Nakli Derneği ile ortak bir panel düzenlendi. Bu panelde, Güney Kore’den değerli konuklar katılımcılara deneyimlerini aktararak farklı uygulamaları gözlemleme fırsatı sundular.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik’in İhraç Kararına Kınama Geldi

Dünya Tabipleri Birliği, demokratik haklarını kullanmaları gerekçe gösterilerek kamu görevlerinden ihraç edilen Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik için 5 Haziran 2025 günü bir destek mesajı yayımladı, hekimleri susturmanın ifade özgürlüğünü ve çalışma hakkını ihlal ettiğine dikkat çekti.

Sırplar bu semptomu hissettikleri anda topluca sarımsağa sarılıyor: Büyük bir hata!

KBB Uzmanı Dr. Galina Joković, soğuk algınlığı gibi viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının kulak enfeksiyonuna yol açabileceğini belirterek, “Viral enfeksiyon burundaki bakteri dengesini bozarak östaki borusu üzerinden kulak iltihabına zemin hazırlar” dedi ve bu durumlarda sarımsak kullanılmamasına dikkat çekti.

Prof. Dr. Kılınç: 15 yaş üstü nüfusta her üç kişiden biri sigara kullanıcısı, yüzde 35’i tütün kullanıyor

“Hiç bu kadar fazla tütün tüketilmemişti!”

Yazın favori tatlısı diş sağlığını tehdit ediyor mu? Dondurma tüketiminde bunlara dikkat!

Dondurmada bulunan şekerin, ağızdaki bakterilerle birleştiğinde asit ürettiğini ve bu asidin diş minesini aşındırabileceğini aktaran Çocuk Diş Hekimliği Dr. Öğr. Üyesi Elif Ayşe Tamtekin Erdoğan, havaların ısınmasıyla tüketimi artan dondurmanın ağız ve diş sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Sabah dışarı çıkarken iki kez düşünün! Hapşırmakla başlayıp astıma dönüşebiliyor

Bahar aylarının gelişiyle birlikte doğa uyanırken alerjik bünyeye sahip milyonlarca kişi için zorlu bir dönem başlıyor. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda ortaya çıkan polen alerjisinin; burun akıntısı, göz kaşıntısı, hapşırma krizleri ve nefes darlığı gibi belirtilerle yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebileceğini söyleyen Dr. Levent Safalı, polen alerjisine karşı alınabilecek önlemleri ve tedavi seçeneklerini anlattı.